Uvjeti korištenja

Korištenje CARNET računalne mreže

Meduza je dio računalne mreže CARNET-a te su korisnici dužni pri njenom korištenju pridržavati se pravila ponašanja propisanih u Odluci o prihvatljivom korištenju CARNET mreže (CDA 0035) dostupnoj na adresi ftp://ftp.carnet.hr/pub/CARNet/docs/rules/CDA0035.pdf.

Korištenjem Meduze, korisnik pristaje na sva pravila navedena u Odluci te na uvjete korištenja i odgovara za njihovo kršenje.

 

Uvjeti korištenja sustava CARNET Meduza

CARNET putem Meduze pruža platformu za unos, preuzimanje i razmjenu video sadržaja, no nema utjecaj na njihov sadržaj. CARNET nije odgovoran za istinitost materijala ili bilo kojeg drugog obilježja objavljenih sadržaja. Zabranjeno je svako korištenje materijala protivno licenci pojedinog materijala. Ukoliko na pojedinom materijalu nije drugačije navedeno, sadržaji ovih internetskih stranica objavljeni su pod Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Croatia licencom i njihovo je korištenje dopušteno isključivo pod uvjetima ove licence.

Preuzimanje materijala s Meduza sustava i postavljanje u druge komercijalne video baze (npr. "YouTube") nije dozvoljeno bez prethodne suglasnosti CARNET-a. U protivnom, smatrat će se kršenjem navedenih pravila. CARNET ima pravo poduzeti odgovarajuće zakonima propisane mjere ako se utvrdi kršenje gore navedenih pravila.

CARNET-a  poduzima odgovarajuće napore kako bi informacije na sustavu Meduza bile točne i ispravne. Nismo u mogućnosti jamčiti potpunu točnost informacija, osim ako to nije izričito navedeno. Svi korisnici sustava Meduza suglasni su s činjenicom da osobno snose svaki rizik u vezi s pristupom i korištenjem navedenog sadržaja. CARNET ovime isključuje vlastitu odgovornost za svaku izravnu i/ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u njihovom sadržaju.

Video sadržaji objavljeni na Meduzi vlasništvo su njihovih autora. Odgovornost za točnost, stručnost, sadržaj, poštivanje autorskih prava, pravopis te rječnik korišten u video sadržajima isključivo je na autorima sadržaja. Mišljenja iznesena u navedenim sadržajima su osobna mišljenja njihovih autora i ne odražavaju stavove CARNET-a.

CARNET zadržava pravo izmjene sadržaja ovih internetskih stranica u bilo koje vrijeme te iz bilo kojih razloga, bez prethodne obavijesti i nije odgovoran za eventualne posljedice takvih izmjena.

CARNET ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovih internetskih stranica ili s internetskih stranica do kojih korisnici dođu putem linkova s ovih internetskih stranica.

CARNET se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo kojih način vezana za korištenje Meduze ili sadržaja na Meduzi ili za bilo koje radnje korisnika ili posjetitelja vezane za uporabu ili zlouporabu sadržaja u Meduzi, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku, posjetitelju, autoru ili nekoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja u Meduzi.

CARNET ne odgovara za eventualna kršenja autorskog prava od strane korisnika Meduze te ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s Meduze ili s mrežnih stranica do kojih čitatelji dođu putem poveznice s Meduze.

Korisnik (autor sadržaja) jamči da bilo koji dostavljeni podatak, informacija ili materijal koji objavljuje na Meduzi ne krši autorska ili druga prava bilo koje treće strane. Korisnik će nadoknaditi CARNET-u svu štetu nastalu od svih gubitaka, troškova, ili bilo kojih drugih zahtjeva, koji mogu nastati kao posljedica povreda prava trećih strana.

Obveze korisnika Meduze

Korisnicima Meduze nije dopušteno:

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći te štetan na bilo koji drugi način
- vrijeđanje na temelju nacionalne, rasne, spolne ili vjerske pripadnosti, govor mržnje te propagiranje nasilja
- objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
- manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Meduze
- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
- objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja Meduze i korisnika.

Korištenjem Meduze korisnik i posjetitelj prihvaća uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici i posjetitelji korištenjem u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima. CARNET zadržava pravo da bez prethodne najave promijeni uvjete korištenja Meduze te će svaku promjenu objaviti na stranicama Meduze. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Meduzi smatra se da su korisnici ili posjetitelji upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

U slučaju kršenja Uvjeta korištenja Meduze, korisnik će biti opomenut i upozoren da nepravilnosti ukloni i prepravi, dok će mu u slučaju opetovanog kršenja biti privremeno ili trajno onemogućen pristup Meduzi.

 

Sadržaj integriranog servisa "Portal Baltazar"

CARNET ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti ili bilo kojeg drugog obilježja sadržaja na Portalu Baltazar, te ne preuzima nikakvu odgovornost za iste. Zabranjeno je svako korištenje materijala protivno licenci pojedinog materijala. Sva autorska prava nad sadržajima na integriranom servisu "Portal Baltazar" su u vlasništvu Zagreb filma, Zagreb 10 000, Vlaška 70, Hrvatska, OIB: 82390971460 ; MB: 2262606. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala (distribucija, reprodukcija video materijala, sl.), bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i CARNET se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.